Què podem fer?

 Serveis adreçats a instituts

Gràcies al nostre equip multidisciplinari partim d’un punt de vista ric i ampli de la problemàtica

que subjau a l’assetjament escolar, és per això que actualment hem desenvolupat un pack de

tallers contra l’assetjament escolar de diferents durades, pensat per a treballar als instituts i

per als professors/es, AMPA’s i altres professionals de l’educació, així com un pla de

convivència per prevenir el bullying amb mesures concretes per a la resolució de conflictes als

centres educatius.

Aquestes activitats permeten introduir al grup-classe dins la temàtica d’una manera natural i

propera i anar aprofundint en aquesta mentre es treballen habilitats socials, emocionals i la

cohesió de grup a través de diferents metodologies, com ara l’ús de les noves tecnologies,

tallers o del teatre fòrum

.

Protocol d’actuació envers el bullying

específic per a centres educatius

Tal i com recull la Generalitat de Catalunya, al curs 2019/2020, tots els centres educatius hauran de tenir un pla de convivència per prevenir el bullying amb mesures concretes per a la resolució de conflictes a l’aula i al pati. Sota aquesta premissa, escoles i instituts hauran de dissenyar  un projecte de convivència, tenint en compte les seves característiques específiques i l’entorn. El pla ha de recollir les mesures de convivència, prevenció, detecció i els mecanismes per resoldre els conflictes, i s’inclourà en el projecte educatiu de cada centre. Haurà de tenir en compte tres àmbits d’actuació: l’escola, l’aula i l’entorn. En aquest context, oferim l’elaboració d’aquest protocol per als centres educatius que necessitin cobrir aquesta necessitat, proporcionant els materials i les eines necessàries per a la seva aplicació, així com un assessorament personalitzat.

Tallers pels professionals i les AMPA’s

i altres professionals del món de l’educació

 

Ciberbullying

Xerrada on donarem unes pinzellades sobre què és el ciberbullying, quines semblances i diferències guarda amb el bullying, quina és la seva prevalença i quins tipus d’assetjament virtual existeixen, així com en què consisteix cadascun d’ells. A més, també farem una repassada a les greus conseqüències que poden patir els alumnes que en son víctimes.

Durada: 2 hores

Taller d’afrontament davant l’assetjament escolar

En aquest taller treballarem conceptes claus relacionats amb el bullying, així com quins valors promouen una convivència saludable a l’aula i com podem promoure’ls. Seguidament ens endinsarem en quins són els factors de risc que fomenten conductes d’assetjament escolar, així com les seves greus conseqüències.

Durada: 4 hores

Bullying: parlem-ne!

Xerrada on es tractaran aspectes rellevants de l’assetjament escolar: des de què significa exactament, quins són els seus “actors”, quins senyals d’alerta podem tenir en compte a l’hora de detectar-ne un cas o què podem fer en aquest cas. També tractarem de desmitificar certes creences al voltant d’aquesta problemàtica que ajuden a perpetuar conductes indesitjades.

Durada: 1 hora i 30 minuts

Tallers pels alumnes

 Reinventa’t!

  Aquest pack d’activitats consisteix en 8 sessions de treball a l’aula amb els alumnes, l’objectiu de les quals és la prevenció i el tractament mitjançant el treball en grup de conductes que afavoreixin situacions d’assetjament escolar, així com d’habilitats socials individuals i col·lectives que serveixin com a fre davant d’aquest. Durada: 1 sessió prèvia de treball amb els professors i 7 sessions de treball a l’aula amb els/les alumnes

Teatre de l’oprimit

Reuneix un conjunt d’exercicis, jocs i tècniques teatrals que pretenen la desmecanització física i intel·lectual dels participants així com dels espectadors, és a dir, la democratització del teatre. Aquesta tècnica té per objectiu utilitzar el teatre i les tècniques dramàtiques com un instrument eficaç per a la comprensió i la cerca d’alternatives a problemes socials i interpersonals, en el nostre cas, l’assetjament escolar.

Durada: 2 hores

Llibre

D’entre tots les nostres eines de lluita contra el bullying, neix #EndBullying: el bo, el ximple i el dolent. Es tracta d’un manual pràctic, visual i lleuger, com el seu irònic títol basat en clixés desfasats mostra, però no per això menys exhaustiu o complet. En ell podem trobar des de què és realment el bullying i quines tipologies existeixen fins a quins són els signes d’alerta que han de fer saltar l’alarma a pares i mares o múltiples testimoniatges reals comentats des de diferents punts de vista: professionals de l’àmbit educatiu (professors, psicòlegs, educadors socials) i no professionals (pares o mares, alumnes, amics). Així doncs, el llibre ens proporciona una àmplia visió de la problemàtica, de forma desenfadada i incloent les visions de la majoria dels agents implicats.

                                                                                                                                                                        Proximament…

App SUBTLE

Let’s solve!

Es tracta d’una eina educativa de detecció, prevenció i conscienciació i de comunicació, denúncia i reflexió per als alumnes. Els/les alumnes podran debatre i prevenir situacions de risc reals de forma individual i grupal, així com explicar i denunciar de manera anònima casos del seu entorn. Es basa en la utilització de les noves tecnologies, per a permetre l’entrada de la vida real dels alumnes, més enllà del merament acadèmic a les aules. Suposa una via àgil i eficaç de comunicació, així com atractiva per als alumnes. Es tracta d’una aplicació d’ús senzill i amb la seva rèplica en web, de tal manera que tots els alumnes i professors podran tenir-la descarregada en els seus telèfons mòbils, així com en les tablets, ordinadors o pissarres digitals.

                                                                                                                                                                        Proximament…

Contacte

Vols posar-te en contacte amb nosaltres?

Vols participar?

Carrer Joan XXIII 14, 2º D-1

Sant Feliu de Llobregat

Barcelona

                         GoogleMaps